Svamptapas
På fredagsftermiddagen när mina deltagare kom upp till @lillesjöstuguthyrning och min årliga svampkurshelg (15:e sept), så bjöd jag på svamptapas efter att alla gått tipspromenad med svampfrågor.
Jag bjöd på vårmusseron, toppmurklor, shiitake, goliatmusseron, stolt fjällskivling och kejsarflugsvamp.
Respektive art stektes var art för sig i smör. Jag smakade av med salt. Sedan på med lite grädde. Allt tillagades givetvis på låg värme. Detta kan ni fixa själva till någon middag eller tillställning.
Det behöver inte vara 6 st olika svamparter.
Men tänk er själva..bara att vid ett och samma tillfälle få jämföra smakskillnaden emellan trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och svart trumpetsvamp?
Eller..karljohan och rödbrun stensopp(tall som värdträd)?
Eller Läckerriska kontra blodriska?
Eller varför inte karljohan kontra blodsopp?
Detta inlägg har inspiration som syfte.
Det är bara fantasin som sätter gränser.
SvampMalin